Handdukstork

Handdukstork

Hafa handdukstork | svart, krom med el-patron eller vattenburen

Oavsett om du önskar en svart handdukstork för vattenburen värme eller en elektrisk handdusktork till ditt badrum, kan Hafa erbjuda ett stort sortiment av energisnåla handdukstorkar med design och kvalitet i fokus. Välj vad som passar dig bäst – vattenburen värme, elpatron eller kombidrift. Läs mer om våra olika modeller här.

Läs mer om våra handdukstorkar här

En handdukstork som ger värme till ditt badrum

Hafa kan erbjuda ett brett sortiment av handdukstorkar där vi sätter design och kvalitet i fokus. Vilken handdukstork du ska välja, beror på storleken på ditt badrum, vilken badrumsstil du har och om vatten eller el ska kopplas till.

Om du har vattenburet värmesystem i huset är en etthålsventil ett smart val att välja till din handdukstork. Ska du välja elpatron kan du välja att bygga in elen med en s.k. dold anslutning. Vi har även kombidrivna handdukstorkar där du kan kombinera elpatron och etthålsventil. Om du som vi tänker på miljön har vi handdukstorkar med inbyggd timerfunktion vilket minimerar energiförbrukning.  Oavsett om du föredrar en handdukstork med minimalistiska rena linjer eller mer klassiska former ger en handdukstork extra lyx i badrummet. Förutom att en handdukstork gör det självklara, ger värme och torkar dina handdukar, utgör den både funktionell förvaring och tillför ett designelement i ditt badrum. Handdukstorkar från Hafa finns i flera spännande färger som svart, antracit, krom eller rostfritt stål. Vi kan även presentera en ny handdukstork med täta kantiga stänger i en varmt skimrande kaffefärg – Hafa Edge. Under hösten breddar vi vårt sortiment ytterligare med fem helt nya modeller, alla i unik design och av högsta kvalitet.

vanliga frågor - handdukstork

  • Hur nära duschen kan en handdukstork placeras?

    Hur nära duschen handdukstorken kan placeras beror på vilken typ av handdukstork du väljer. En handdukstork som bara är ansluten till det vattenburna uppvärmningssystemet kan placeras hur nära duschen som helst. För handdukstork som värms med hjälp av el, antingen genom inbyggd elslinga eller med elpatron, så är det främst IP-klassningen på handdukstorken och elpatronen som styr hur nära duschen den får placeras. Även duschens utformning kan påverka ur nära handdukstorken kan placeras. Finns tex en duschvägg mellan takduschen och handdukstorken kan handdukstorken placeras precis utanför duschen, medan ett duschdraperi som inte erbjuder samma skydd medför att handdukstorken måste placeras längre bort. Här bör du ta hjälp av en elektriker med våtrumsbehörighet. Information om lämplig placering av handdukstorkar och elpatroner finns även i respektive produkts manual.

  • Kan man använda en vattenburen handdukstork istället för element?

    För den som ur värmesynpunkt vill använda sin handdukstork istället för ett vattenburet element, kan det vara klokt att välja en typ av kombitork: dvs med både vattenventil och elpatron. Det innebär att handdukstorken värms upp av det vattenburna värmesystemet vintertid, och under sommaren när värmen stängs av kan man istället värma upp handdukstorken genom en elpatron. Då får man en handdukstork som vid behov är oberoende av det vattenburna värmesystemet. För att få tillräcklig uppvärmning är det viktigt att satsa på en handdukstork vars yta motsvarar ditt elements yta, det vill säga en ganska stor modell eller en med många rör. Det är också viktigt att tänka på handdukstorkens placering. Eftersom en handdukstork oftast placeras mycket högre upp på väggen än ett element kan detta leda till av det blir kallare på golvet. Handdukstorkens möjlighet att värma upp badrummet påverkas även av hur mycket av handdukstorkens yta som är fri. En tom handdukstork värmer rummet betydligt bättre än en som är överlastad med handdukar. Om du behöver information om våra vattenburna handdukstorkars värmeeffekt så kontakta vår kundservice.

  • Hur ansluter man en vattenburen handdukstork?

    En vattenburen handdukstork ansluts oftast till husets slutna radiatorsystem men det kan det vara klokt att välja en typ av kombitork: dvs med både vattenventil och elpatron. Det innebär att handdukstorken värms upp av det vattenburna värmesystemet vintertid, och under sommaren när värmen stängs av kan man istället värma upp handdukstorken genom en elpatron. Då får man en handdukstork som vid behov är oberoende av det vattenburna värmesystemet. En handdukstork skall alltid anslutas i botten på rören för att få optimal värmefördelning i handdukstorken. Det är även viktigt att tänka på att handdukstorken inte kan bli varmare än det vatten som finns i uppvärmningssystemet, detta är särskilt viktigt om man vill kombinera sin handdukstork med vattenburen golvvärme som oftast har en vattentemperatur på under 30grader.

  • Vad är standardhöjd på handdukstork?

    Handdukstorken bör placeras på en höjd så att handdukarna kan hänga så släta och ovikta som möjligt, för att de skall kunna torka snabbt. Vilken höjd detta är beror på hur stora handdukar du har. Tänk därför på att inte köpa en för liten handdukstork om du vill kunna torka flera stora handdukar samtidigt. Till flera av våra handdukstorkar kan man även köpa till krokar för att handdukarna skall hänga luftigt och därför torka snabbare. Det är även viktigt att inte placera handdukstorken för nära golvet för att inte små barn skall använda den varma handdukstorken som stöd. Därför rekommenderar vi ett avstånd mellan golv och handdukstorkens nedre del på minst 600mm.