Kvalitet och Miljö

Kvalitet & Miljö

EN LITEN MEN VIKTIG BADRUMSDETALJ

Marknadens krav har aldrig varit högre och det uppskattar vi. När det är dags att göra om sitt badrum vill vi alla hitta produkter som matchar min stil och familjesituation, men även produkter som håller över tid.

Det som skiljer badrum från andra delar av huset är att produkterna ska tåla dagligt slitage i kombination med fukt, vatten och rengöring. Dessutom har flera av våra produkter el. Och el och vatten kräver respekt. Därför nöjer inte vi oss förrän vi har testat samtliga våra produkter och fått godkänt hos respektive institut. Och självklart är alla våra produkter CE märkta enligt gällande normer. 

AVTAL MED SÄKER VATTEN

Vi har ett avtal och samarbete med Säker Vatteninstallation. Bransch­regler Säker Vatteninstallation är ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att minska risken för bl a vattenskador. Branschreglerna ställer krav på installationen och de företag och personer som utför dem.

Gröna Punkten

Den Gröna Punkten visar att förpackningsavgift­en är betald i det land där förpackningen/förpackade varan saluförs. Den är även en symbol för insamling och återvinning av förpackningar. Samtliga förpackningar hos oss är märkta med Gröna Punkten.

SUNDAHUS BEDÖMDA PRODUKTER

Vi har produkter bedömda av SundaHus, en oberoende tredje part som systematiskt arbetar för ett samhälle utan hälso- och miljöfarliga ämnen. Våra produkter finns i SundaHus Miljödata.

TESTADE OCH GODKÄNDA

Självklart är alla våra produkter CE-märkta enligt normer. Du hittar alla prestandadeklarationer och skötselanvisningar på våra hemsidor.

SINTEF

SINTEF Byggforsk är ett ackrediterat testlab som testar och certifierar våra blandare och toaletter. Certifikatet innebär att våra produkter uppfyller alla de krav som Europanorm (EN) standarden ställer.

EN LITEN MEN VIKTIG DETALJ

Ett riktigt bra badrum ska ge känslan av kvalitet och trygghet. Våra produkter är tillverkade av material och ingående komponenter av högsta kvalitet, därför ger vi dig alltid 5 års garanti på alla våra badrumsprodukter.

KVALITET VI SÄTTER VÅRT NAMN PÅ

Vi har lång erfarenhet i badrumsbranschen. Våra team av designers och produktutvecklare tillsammans med organisationen jobbar hela tiden långsiktigt med att skapa framtidens badrum med rätt design, funktion och en kvalitet vi sätter vårt namn på.

MED ANOR FRÅN 60-TALET

Vår resa började 1962 och då vår första möbel tillverkades i Halmstad och Falkenberg, därav namnet Hafa. Därefter utvecklades bolaget och vi tillverkade vår första badrumsmöbel helt i teak. Denna klassiker syns fortfarande i många svenska hem. Sedan dess har vi utvecklat många produkter som lett oss fram till vad vi är idag, en modern badrumsleverantör för hela badrummet.

BYGGVARUDEKLARATIONER

Du hittar våra byggvarudeklarationer som pdf på våra hemsidor eller digitalt som eBVD på www.byggvarudeklarationer.se för att enkelt kunna tillgodose ditt behov av dokumentation. Dessa lagras i 10 år även efter att varan har utgått så att du kan känna dig trygg i ditt val.

Byggvarubedömingen

Vi har produkter bedömda av Byggvarubedömningen. De bedömer och tillhandahåller information om miljöbedömda varor och främjar produktutvecklingen mot en giftfri och god bebyggd miljö.